Technicum uitzendbureau merkt opleving technische arbeidsmarkt in Noord Nederland in juni 2020

Het uitzendbureau Technicum is onderdeel van USG en heeft vestigingen verspreid over heel Nederland. Dit uitzendbureau is VCU gecertificeerd en heeft een goed beeld van de landelijke maar ook de locale markt. Technicum is actief in verschillende sectoren van de techniek, onder andere de installatietechniek, elektrotechniek, metaaltechniek, mobiliteit, telecom en ook de bouwsector. Dat zorgt er voor dat deze uitzendorganisatie een goed beeld heeft van de ontwikkelingen die plaatsvinden op de technische arbeidsmarkt. Deze ontwikkelingen waren op het dieptepunt van de coronacrisis behoorlijk ernstig. Er werden veel vacatures ingetrokken en er kwam ook steeds meer flexibel personeel in de techniek op straat te staan. Gelukkig lijkt de coronacrisis langzaam maar zeker over haar dieptepunt heen te zijn. Dat uit zich ook meteen op de arbeidsmarkt.

Positieve ontwikkelingen in de techniek

De technische arbeidsmarkt is altijd in beweging. Dat is geen wonder want de techniek draait nu eenmaal om kennis en ontwikkelingen. Daarnaast is de techniek ook gekoppeld aan de ontwikkelingen in de politiek en de economie. Sinds kort is duidelijk dat ook de volksgezondheid een grote invloed heeft op de techniek en de technische arbeidsmarkt. De techniek blijkt ook een belangrijke positieve factor te zijn in het bestrijden van de coronacrisis. Denk maar eens aan alle toonaangevende apparatuur die technologiebedrijf Philips produceert voor ziekenhuizen. Ook nu de coronacrisis bijna voorbij is hebben ziekenhuizen nog steeds technologie nodig maar de rest van de maatschappij kan ook niet zonder de techniek.

Actuele vacatures in de techniek

Daardoor krijgen bedrijven in de techniek het weer drukker. Er worden meer onderhoudsmonteurs gevraagd en ook meer samenstellers en lassers. Daarnaast worden er ook in de installatietechniek en elektrotechniek meer vacatures uitgezet. Wil je ook weten welke vacatures op dit moment open staan in de Techniek? Klik op de knop vacatures Technicum om meer te weten te komen over het actuele vacatureaanbod in de techniek.