Technische uitzendbureau’s publiceren veel vacatures in eerste helft 2017

Uitzendbureau’s in de techniek krijgen meer aanvragen voor ervaren technisch personeel binnen in de eerste helft van 2017 dan dat deze uitzendbureau’s binnen kregen in de eerste helft van 2016. Het wordt weer drukker in de techniek en in de bouw. Bedrijven in deze sectoren kunnen het werk vaak niet aan met hun eigen personeel dat op de loonlijst staat.

Loonlijst en flexibele schil

Het personeelsbestand op de loonlijst wordt in de praktijk vaak aangevuld met een flexibele schil die voor een groot deel bestaat uit uitzendkrachten. Dat zorgt er voor dat technische uitzendbureau’s het drukker krijgen en meer vacatures gaan publiceren als deze uitzendondernemingen zelf geen voldoende gekwalificeerde krachten beschikbaar hebben.

Vertekend beeld

Dit geeft echter in de praktijk wel een vertekend beeld. Niet alleen technische bedrijven zoals installateurs en aannemers plaatsen vacatures op hun internetsite, ook uitzendbureau’s plaatsen vaak dezelfde vacatures voor dezelfde opdrachtgevers online en in andere media. Daardoor lijkt het vacatureaanbod groter dan deze in werkelijkheid is.

Vacaturebank

Als men daar het vacatureaanbod van vacaturebanken op internet bij opteld is het aanbod aan vacatures helemaal fors. Op een vacaturebank staan echter ook dikwijls dubbele of zelfs driedubbele vacatures.  Dit komt bijvoorbeeld doordat meerde uitzendondernemingen voor de zelfde opdrachtgever zoeken naar technische uitzendkrachten en daarvoor een vacature online plaatsen op een vacaturebank. Zo komt het voor dat sollicitanten zonder het te weten meerdere keren op dezelfde vacatures solliciteren.

Inschrijven bij een technisch uitzendbureau

Solliciteren op alle vacatures op een vacaturebank heeft niet altijd nu of het gewenste effect. Als je als techneut of flexibele basis wil gaan werken is het verstandig om je niet bij elk technische uitzendbureau in te laten schrijven omdat je cv dan vaak dubbel of meerdere keren bij dezelfde opdrachtgever komt te liggen.

Je kunt je dan beter inschrijven bij een professioneel uitzendbureau die je begeleidt naar een passende technische baan. Een ervaren intercedent bij een technisch uitzendbureau begrijpt welke technische vaardigheden een sollicitant heeft en zoekt daar een passende vacature voor.