Technische opleidingen worden steeds interessanter vanaf 2019

De techniek is volop in ontwikkeling, ook in 2019 worden er innovatieve oplossingen bedacht en doorgevoerd in de techniek. Denk hierbij aan het elektrisch rijden, autonoom rijden maar ook aan alle installaties die zijn bedacht in het kader van de energietransitie. Woningen worden op een duurzame manier verlicht en verwarmd. Tenminste dat zijn de doelstellingen van overheden en bedrijven. Er is echter één groot probleem: waar haalt men de vakkrachten vandaan om al deze ontwikkelingen door te voeren? Daarvoor is ervaren technisch personeel nodig. Juist aan ervaren krachten in de techniek is een groot tekort op de arbeidsmarkt. Dat betekent dat men ervaren krachten moet ontwikkelen. Daarvoor zijn opleidingen zoals BBL trajecten een uitstekend middel.

Kenniseconomie
Een toenemend aantal bedrijven in Nederland investeert in de ontwikkeling van technisch personeel door als erkend leerbedrijf de BBL-ers te begeleiden in hun leerproces van leek naar vakkracht. Vanuit de overheid wordt het volgen van een technische opleiding ook steeds meer gestimuleerd. Tijdens de economische crisis leek de overheid zich vooral te richten op banken en andere financiële instellingen. Inmiddels is men er achter gekomen dat men de economie niet alleen kan helpen door banken overeind te houden en te investeren in handel en handelsverdragen. De techniek moet een belangrijke pijler worden voor de economie.

Baangarantie
Als Nederland innovatieve producten bedenkt en maakt zal Nederland altijd een belangrijke rol blijven spelen in de wereldeconomie. De economie draait om kennis en invloed. Door hoogwaardige producten te bedenken en te maken kan Nederland haar positie op de wereldmarkt vergroten en behouden. Daarvoor zijn engineers, tekenaars, designers en andere vakkrachten nodig op hbo en wo niveau. Vergeet echter niet de uitvoerende vakkrachten op de werkvloer. Deze krachten maken vaak het verschil omdat zij met hun vakmanschap daadwerkelijk de producten vervaardigen waarmee Nederland haar positie op de wereldmarkt kan veilig stellen. Daarom wordt het steeds interessanter om een technische opleiding op zowel het uitvoerende niveau als wel op het middenkaderniveau te volgen. De kans op een levenslange garantie op werk in de techniek is nog nooit zo groot geweest als in 2019.

Ook een opleiding volgen in de techniek?
Als je ook een opleiding wilt volgen in de techniek kun je in de menubalk op de knop ‘BBL Technicum’ klikken. Dan kom je op een aanmeldformulier waarmee je in contact kunt komen met Technicum die opleidingstrajecten in de BBL aanbied in verschillende technische richtingen.