Populaire technische BBL opleidingen in september 2019

Als je een BBL opleiding wilt volgen in de techniek heb je een ruime keuze. Er zijn verschillende regionale opleidingscentrums (ROC’s) die BBL opleidingen aanbieden in een aantal technische sectoren. Deze opleidingsinstituten werken samen met bedrijven maar ook met technische uitzendbureaus. Vanuit de arbeidsmarkt weten deze ROC’s precies wat er nodig is om aan de vraag van de arbeidsmarkt te voldoet. Dat uit zich in het aanbod aan BBL-opleidingen. Populaire BBL opleidingen zijn vooral te vinden in de installatietechniek, energietechniek en alle technologie die daarmee samenhangt.

BBL opleidingen in de techniek
In deze sectoren is veel werk te vinden met name door de aantrekkende bouwsector en de energietransitie. Door de stikstofuitspraak is de groei enigszins vertraagd maar door de energietransitie en verduurzaming van installaties is er nog volop vraag naar installatiemonteurs en elektromonteurs. De opleidingen BBL installatietechniek en BBL monteur sterkstroominstallaties zijn heel populair. Ook de opleiding mechatronica is populair onder leerlingen die graag aan de slag willen in de werktuigbouwkunde, robotica en elektronica. Verder zijn er ook veel BBL-ers die aan de slag gaan in de lastechniek en constructiebankwerken.

Wil je ook aan de slag met BBL?
Zou je ook in aanmerking willen komen voor een BBL traject? Meldt je dan aan via de knop BBL Technicum in de menubalk of stuur een bericht via het contactformulier.