Technicum zoekt ervaren technici in november 2020

Het technische uitzendbureau Technicum is in de maand november op zoek naar technisch personeel. De ervaren uitzendorganisatie heeft van verschillende opdrachtgevers vacatures ontvangen. Het gaat hierbij met name om specialistische functies. Hierbij kun je denken aan onderhoudsmonteurs in de machinebouw maar ook aan servicemonteurs in de installatietechniek en werktuigbouwkunde. Verder valt het op dat er gespecialiseerde lassers worden gevraagd. Dit zijn lassers met een MIG/MAG niveau 4 of TIG niveau 4 lasdiploma. Als er naast deze laspapieren ook nog lascertificaten benodigd zijn wordt de spoeling wel heel dun.

Er is namelijk een tekort aan ervaren krachten in de techniek. Er zijn genoeg kandidaten beschikbaar met een technische basiskennis maar die moeten vaak in de praktijk teveel worden ingewerkt en ondersteund. Het gevolg is dan dat bepaalde ervaren collega’s minder snel kunnen werken en de aandacht ook bij de nieuwe werknemer moeten houden. Juist in de coronacrisis is er weinig tijd om veel aandacht aan onervaren krachten te geven. Mensen moeten eigenlijk meteen aan de slag. Bedrijven die het druk hebben moeten namelijk vaak een achterstand wegwerken. Deze achterstand is ontstaan vanwege een tekort aan materialen en onderdelen door de coronacrisis of omdat bepaalde projecten die eerst ‘on hold’ zijn gezet nu toch los mogen gaan. Dat zorgt voor werkdruk en die werkdruk moet juist goed verspreid worden over ervaren krachten.

Ben jij een ervaren kracht in de techniek en zou je graag een bedrijf uit de spreekwoordelijke brand willen helpen? Klik dan op de knop vacatures in de menubalk. Dan zie je een overzicht van vacatures waar bedrijven behoefte hebben aan ervaren technisch personeel.