Technicum zoekt ervaren technische krachten voor vacatures in oktober 2020

Het technische uitzendbureau Technicum is op zoek naar ervaren technisch personeel. Het uitzendbureau heeft verschillende vacatures op haar website staan die via social media worden gedeeld. Het valt op dat de vraag naar technisch personeel weer aan het toenemen is in oktober 2020. Er zijn steeds meer bedrijven die niet alleen vacatures open zetten maar ook daadwerkelijk personeel gaan aannemen. Dit is een nieuwe ontwikkeling in de coronacrisis. In de afgelopen maanden hadden veel bedrijven en uitzendbureaus wel vacatures open staan maar was dat meer voor vulling van vacaturewebsites, jobboards en bedrijven. De vacatures werden dan open gezet om de indruk te geven dat bedrijven het nog druk hadden.

Veel personeel werd echter niet aangenomen en bij navraag waren veel vacatures zogenaamd in de ‘koelkast gezet’. inmiddels wordt duidelijk dat er juist meer echte vacatures op de arbeidsmarkt verschijnen. Er worden meer vacatures vervuld door uitzendbureaus zoals Technicum maar ook door rechtstreekse werving. Verder valt op dat bedrijven met name gericht zijn op ervaren personeel en minder op aankomende vakkrachten. Technicum is een uitzendbureau dat bekend staat om het bemiddelen van ervaren krachten. Leeftijdsdiscriminatie is bij Technicum niet aan de orde. Het valt juist op dat bij Technicum veel oudere ervaren krachten aan een baan worden geholpen. Technicum weet namelijk dat ervaring met de jaren komt. ervaren krachten zijn vaak ouder, maken minder fouten en zijn loyaler aan opdrachtgevers.

Technicum zet zich echter ook in voor jongeren die graag in de techniek aan de slag willen. Door gemotiveerde jonge techneuten te laten samenwerken met oude ervaren krachten ontstaat een ideale mix waarbij het aanleren van vakmanschap centraal staat. Juist dit vakmanschap wordt gevraagd in vacatures bij technische bedrijven.