Technicum uitzendbureau zet zich in voor technisch onderwijs in 2019

Techniek is een boeiende sector met veel uitdagende banen en een grote werkgelegenheid. De afgelopen jaren is duidelijk geworden dat er een tekort is aan technisch personeel op de arbeidsmarkt. Bedrijven staan te springen om technisch personeel. Technicum heeft deze ontwikkeling als technisch uitzendbureau uiteraard ook nauwlettend gevolgd. De VCU gecertificeerde uitzendorganisatie is verschillende samenwerkingsverbanden gestart met spelers op de technische arbeidsmarkt zodat werkzoekenden in deze sector een passende baan kunnen vinden.

Ontwikkeling van technisch personeel is belangrijk
Opleiding en ontwikkeling komt steeds meer centraal te staan op een arbeidsmarkt waarin er te weinig ervaren werkzoekenden beschikbaar zijn voor de grote hoeveelheid vacatures die open staan. Om die reden heeft Technicum nauw contact met verschillende opleidingsinstituten in Nederland. Medio maart heeft Technicum samen met de opleidingsinstituten Winkler Prins en dr. Aletta Jacobs College afspraken gemaakt waardoor vanuit Technicum een bijdrage geleverd kan worden aan Techniek onderwijs. Deze bijdrage wordt geleverd door leerlingen vroegtijdig te interesseren voor Techniek en daarmee voor Noord Nederland voldoende vakmensen op te kunnen leiden. Technicum geeft informatie over de techniek aan werkzoekenden. Dit delen van informatie zorgt er voor dat meer mensen interesse krijgen in een technische opleiding en loopbaan.

Technicum heeft aandacht voor opleidingen
Technicum heeft in Nederland een goede naam op het gebied van BBL opleidingen. Het opleiden van iemand in de Beroepsbegeleidende Leerweg begint echter met een goed gesprek over de verschillende opleidingsmogelijkheden en de kansen op de arbeidsmarkt. Een BBL opleiding moet namelijk altijd gericht zijn op het vinden van de ideale functie die bij de kandidaat past. Gelukkig heeft Technicum veel ervaring op dit gebied in huis. Via Technicum hebben de afgelopen jaren duizenden sollicitanten een passende baan gevonden. In een aantal gevallen werd een BBL-opleiding ingezet en in andere gevallen werd de sollicitant op een andere manier naar passend werk begeleid.

BBL via Technicum
Mocht je naar aanleiding van dit artikel interesse hebben in een BBL-traject via Technicum klik dan op de BBL knop in de menubalk of stuur een berichtje via het contactformulier. Binnen 2 werkdagen zal een consultant van Technicum contact met je opnemen voor een persoonlijk gesprek waarin jouw mogelijkheden centraal staan.