Leerwerktraject via technisch uitzendbureau Technicum in 2019

De vraag naar vakkundig technisch personeel is groot. Dat merken alle technische uitzendbureaus op de arbeidsmarkt. Er is behoefte aan meer technische vakkrachten omdat het aanbod op de arbeidsmarkt beperkt is. Daarom hebben de overheid en het bedrijfsleven de focus gelegd op het ontwikkelen van aankomende vakkrachten. Ook technisch uitzendbureau Technicum ziet het belang in om medewerkers en aankomend talent op te leiden, om zo de arbeidsmarkt nu en in de toekomst te blijven voorzien van vakspecialisten.

VCU en werken en leren
Technicum is een uitzendbureau met een VCU certificering. Dat betekent dat het uitzendbureau goed op de hoogte is van alle veiligheidsvoorschriften die vanuit VCA gecertificeerde bedrijven worden gehanteerd om een veilige werkvloer en veilige werkomgeving te waarborgen. Een veilige werkomgeving is een belangrijke voorwaarde voor een veilige leeromgeving als een leerling grotendeels in het werk vaardigheden leert en theorie toepast. Technicum neemt haar rol op dit gebied heel serieus en heeft een gerichte aanpak. Hieronder kun je de werkwijze van Technicum lezen in de alinea leerwerktrajecten.

Leerwerktrajecten
Technicum biedt onder meer leerwerktrajecten aan om medewerkers op te leiden tot vakspecialisten. Dit is mogelijk van mbo-niveau 2 tot en met mbo-niveau 4.
Technicum zorgt er voor dat de nieuwe medewerker een erkende opleiding volgt. Dit doet het uitzendbureau samen met regionale ROC’s en andere opleiders in de techniek. Technicum neemt de volgende taken op zich:

 • Ze inventariseren welk opleidingstraject het beste aansluit bij uw opleidingsbehoefte en stellen samen met u het opleidingstraject op.
 • Ze selecteren de leerling en bereiden hem of haar voor op de opleiding.
 • Ze zorgen voor een tijdige aanmelding bij de opleiding en regelen al het benodigde lesmateriaal.
 • Ze nemen de mentorbegeleiding voor onze rekening.
 • Ze voeren de administratie voor de subsidieaanvraag praktijkleren en andere vergoedingen via OOM, A&O Metalektro en OTIB.
Technicum dekt de investeringskosten
Technicum neemt de investeringskosten van het leerwerktraject voor haar rekening:
 • Het wettelijk schoolgeld.
 • Bijkomende opleidingskosten (zoals boeken en lesmateriaal).
 • Begeleiding door een consultant / opleidingsadviseur van Technicum.
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen en A-merk gereedschap.
 • Verplichte cursussen en veiligheidscertificaten.

De subsidieregeling praktijkleren en vergoedingen.
Bied een organisatie een leerwerkplek aan? Dan zijn er diverse subsidies en vergoedingen beschikbaar.

 • De subsidieregeling praktijkleren (maximaal 2.700 euro per jaar) is, via de RVO, voor elk traject beschikbaar.
 • Daarnaast zijn er verschillende vergoedingen via OTIB, OOM of A&O Metalektro beschikbaar

Aanmelden voor leerwerktraject
Als je interesse hebt in een leerwerktraject via Technicum dan kun je de knop in de menubalk “BBL Technicum” aanklikken. Dan kom je meteen op de aanmeldpagina voor een leerwerktraject of BBL traject. Ook kun je met ons contact opnemen via de contactpagina. Ook als u bij een bedrijf werkt en verantwoordelijk bent voor het opleiden van personeel kunt u contact opnemen via het contactformulier en uw vraag stellen. Bijvoorbeeld als u hulp nodig heeft bij het vinden van een geschikte kandidaat voor een leerwerktraject bij uw bedrijf.