Startup bouwt gewapende drones vanaf 2017

De Amerikaanse startup Duke Robotics gaat kleine drones bouwen. Deze drones zijn uitgerust met verschillende wapens. De startup verkoopt de drones aan het leger van Israël. Dit bericht werd bekend gemaakt door de oprichter van de startup en staat op het defensieblog Defense One. Uiteraard maakt dit bedrijf niet alleen gewapende drones voor het Israëlische leger zo zouden de zogenaamde TIKAD-drones ook zijn aangeboden bij het Amerikaanse leger. Het is echter onduidelijk of deze instantie deze drones ook zal gaan aanschaffen.

De TIKAD die worden verkocht aan het Israëlische leger worden met verschillende wapens uitgerust. Zo worden deze drones onder andere van machinegeweren en granaatwerpers voorzien. De drones die door Duke Robotics worden gebruikt kunnen worden vergeleken met de drones die consumenten kunnen worden gekocht. De drones hebben meerdere rotorbladen om er voor te zorgen dat de drones goed stabiel in de lucht kunnen hangen.  

De TIKAD drone die momenteel wordt gebruikt kan op een afstand door een mens worden bediend. Dat zorgt er voor dat soldaten aan gevechten kunnen deelnemen zonder dat ze daadwerkelijk in levensgevaarlijke situaties moeten opereren. De drones moeten echter ook tijdens het afvuren van de wapens stabiel in de lucht hangen. Daarom worden de drones uitgerust met speciale dempers. Deze dempers moeten er voor zorgen dat de impact van de schoten er niet voor zorgt dat de machine wordt ontregeld. De TIKAD drones kunnen door dit speciale systeem meerder schoten afvuren op hetzelfde doelwit.