Shell wil in 2018 een taxidienst beginnen in Londen

Olie- en gasconcern Shell heeft plannen om een taxidienst te starten in Londen. Daarvoor heeft Shell een aanvraag ingediend bij de Londense vervoersautoriteit. De aanvraag voor de taxidienst is niet door Shell rechtstreeks ingediend maar door de app FarePilot. Dit bedrijf is grotendeels in handen van Shell. Het bericht werd gepubliceerd in de zakenkrant Financial Times. Echter zou de aanvraag al in juli 2017 gedaan.

FarePilot is een bedrijf dat aan chauffeurs inzichtelijk maakt waar er een stijgende vraag is naar taxivervoer. Het bedrijf is als een startup begonnen aan het einde van 2016. Op dit moment is slechts vijfentwintig procent in handen van de Boston Consulting Group. De overigen driekwart van het bedrijf is in handen van Shell. Op dit moment zou Shell taxichauffeurs vragen voor deelname aan testen met het programma.

Er zou echter nog geen besluit genomen zijn of het project daadwerkelijk zal worden doorgezet. Wel is het belangrijk dat er al stappen worden gemaakt in het aanvragen van vergunningen. Wanneer deze vergunningen niet ontvangen worden is het in ieder geval moeilijk om de dienst te starten. Er moeten de komende tijd nog wat hindernissen worden genomen in dit proces.