Shell en Chevron doen grote olievondst in 2018 in de Golf van Mexico.

Het olie- en gasconcern Shell heeft in samenwerking met Chevron gezocht naar olie in de Golf van Mexico. Deze zoektocht naar olie bleek succesvol. Zo is in de zogenaamde boorput Whale een “potentieel grote” olievoorraad aanwezig aldus Shell en Chevron. Deze boorput is voor zestig procent in bezit van Shell en voor de overige veertig procent in bezit van Chevron.

Door de bedrijven werd een zogenaamde exploratieboring gedaan. Deze proefboring vond plaats op een diepte van ongeveer acht kilometer. De boring was in de buurt van een ander gebied waar Shell olie uit de bodem haalt. Dit andere wingebied ligt ongeveer 16 kilometer bij de nieuwe boorput vandaan. Dat is volgens Shell gunstig want er zijn nu misschien mogelijkheden om pijpleidingen en bestaande platformen te gebruiken voor de oliewinning. Dat bespaard kosten, tijd en materiaal.

Door Shell worden verschillende projecten uitgevoerd in het diepe water van de Golf van Mexico. Een aantal van deze projecten zijn nog in aanbouw. Tegen 2020 hoopt Shell haar wereldwijde diepwaterproductie te hebben opgevoerd naar 900.000 vaten olie-equivalent per dag.