British Airways onderhandelt over aanschaf nieuwe A380’s in 2018

British Airways (BA) is in onderhandeling met vliegtuigbouwer Airbus over de aanschaf van nieuwe A380’s. Dit bericht zouden bronnen aan persbureau Bloomberg bekend hebben gemaakt. Deze bronnen zouden betrokken zijn bij de onderhandeling over de A380 vliegtuigen.

British Airways en de A380
Momenteel heeft British Airways twaalf A380’s in haar vloot. Deze vloot zou echter uitgebreid moeten worden. Er zou worden gekeken naar zeven tweedehands vliegtoestellen maar inmiddels wordt overwogen of een de aanschaf van een groter aantal nieuwe A380’s niet een betere oplossing is. De A380 is het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Niet elke luchtvaartmaatschappij heeft interesse in deze superjumbo omdat deze groot is en niet energiezuinig is.

Meer passagiers
De A380 kan echter wel een groter aantal passagiers vervoeren dan andere passagiersvliegtuigen. Dat maakt het vliegtuig interessant voor British Airways. Deze luchtvaartmaatschappij kan een groter aantal passagiers per vlucht vervoeren van en naar Heathrow. Op dit moment zit de Londense luchthaven namelijk dicht tegen haar capaciteit aan.

Redding voor de A380 superjumbo
Deze week werd ook al bekend gemaakt dat Emirates ook al een order voor de bouw van 36 superjumbo’s van Airbus had uitgezet. De waarde van de order van Emirates wordt geschat op 16 miljard dollar. Door deze order krijgt het vliegtuigmodel van Airbus een langer bestaansrecht. Het A380-programma staat al geruime tijd onder druk. Er werden kapitalen in de ontwikkeling van de A380 geïnvesteerd. Er werden echter maar weinig bestellingen gedaan voor deze superjumbo. Gelukkig lijkt Airbus nu twee grote orders binnen te halen aan het begin van 2018. Dat betekend dat de productie van de A380 nog even gehandhaafd kan blijven.