Shell wil budget voor duurzame energie verdubbelen in 2020

Shell wil de komende jaren meer geld investeren in duurzame energie. Het bedrijf heeft aangegeven dat ze vanaf 2020 jaarlijks 4 miljard dollar beschikbaar wil maken om in hernieuwbare energie te investeren. Dit bericht werd door Maarten Wetselaar bekend gemaakt. Hij is directeur van de duurzame energie-activiteiten van Shell. De directeur heeft de ambities van Shell bekend gemaakt in een interview met The Guardian.

Het overgrote deel van het investeringsbudget wordt echter niet in hernieuwbare energie gestoken. In totaal is het investeringsbudget van het Brits-Nederlandse concern ongeveer 25 miljard dollar. Op dit moment wordt er gemiddeld 1 miljard tot 2 miljard dollar besteed aan projecten die gericht zijn op duurzame energie. Dit bedrag zal volgens Wetselaar worden verdubbeld als er goede resultaten worden getoond in de duurzame energie. Eventueel zou de investering nog verder omhoog geschroefd kunnen worden in de toekomst.

Het bedrijf Shell moet meer met hernieuwbare energiebronnen doen. Het bedrijf heeft namelijk een grote groep groene aandeelhouders. Deze aandeelhouders hebben een aandeel in het bedrijf en willen daarom invloed uitoefenen op de koers van het bedrijf. De investeringen in duurzame energie worden verhoogd. Daarnaast heeft het bedrijf kortgeleden bekend gemaakt dat ze minder CO2 wil gaan uitstoten. Deze laatste doelstelling zou volgens het bedrijf gekoppeld zijn aan de beloning van het topmanagement. Dat betekend dat de top van het bedrijf een hogere beloning ontvangt wanneer de CO2 emissie omlaag wordt gebracht.