Shell investeert in zonne-energie via SolarNow in 2017

Shell is met name bekend als bedrijf in de olie en gasindustrie. Het bedrijf wil tegenwoordig ook steeds meer in de duurzame energiebronnen investeren. Het lijkt er op dat Shell zich goed bewust is van de energietransitie die op dit moment in volle gang is gezet. Fossiele brandstoffen zoals aardolie en aardgas worden steeds vaker vervangen door elektriciteit. Denk hierbij aan de gestage toename van elektrische auto’s en hybridevoertuigen op de wegen. De CO2 uitstoot moet omlaag. Daarvoor hebben landen wereldwijd afspraken gemaakt. De CO2 uitstoot kan echter alleen omlaag als alle energieproducenten en energieverbruikers hier een bijdrage aan leveren.

Energietransitie
Shell is actief in de fossiele brandstoffen zoals aardolie en aardgas. Het bedrijf wil echter ook in zonne-energie investeren. Op die manier geeft Shell invulling aan de energietransitie. Zo heeft Shell een investering gedaan in het Nederlandse bedrijf SolarNow. Het bedrijf SolarNow is actief in Oost-Afrika op het gebied van zonne-energiesystemen. Shell heeft samen met andere investeerders voor 9 miljoen dollar aan aandelen in de onderneming gekocht. Dit heeft SolarNow vrijdag 15 december 2017 bekend gemaakt. Door het extra kapitaal is SolarNow in staat de distributie van zonne-energie in Oeganda en Kenia omhoog te schroeven. Daarnaast kan SolarNow door de investering ook uitbreiden naar nieuwe markten in Oost en West Afrika.

Activiteiten SolarNow in Afrika
SolarNow is een bedrijf dat zonne-energiesystemen verkoopt en installeert. Daarnaast verkoop SolarNow ook elektrische apparaten aan in Oost Afrika. Hierbij kun je denken aan televisies, koelkasten en waterpompen. Ook verlichting wordt door SolarNow geleverd. Inmiddels worden door het bedrijf zo’n 25.000 klanten bediend. Onder de klanten van SolarNow vallen verschillende grotere afnemers waaronder scholen, ziekenhuizen en bedrijven.

Aanbod vergroten
Willem Nolens de oprichter en CEO van SolarNow geeft aan dat de investering het mogelijk maakt om het aanbod van SolarNow te vergroten. Daarmee wil het bedrijf “duurzaam bijdragen aan de broodnodige schaalvergroting van boeren en ondernemers op het platteland”.