Segway gaat zich richten op elektrische scooters en elektrische bromfiets vanaf

Segway is een bekende naam in het elektrische personenvervoer. De Segway wordt door de meeste mensen direct geassocieerd met een vervoersmiddel op twee wielen met een stang waaraan een stuur is bevestigd. Segway’s zie je nog niet veel in het straatbeeld maar wel vaak bij grote bedrijven waarin een segway als intern elektrisch transportmiddel wordt gebruikt. De segway is klein, compact geruisloos en duurzaam. Net als verschillende andere elektrische voertuigen overigens. Denk hierbij aan elektrische steps en de Stint onder andere. Segway wil zich de komende tijd ook op andere vervoersmiddelen gaan richten. Het gaat hierbij om elektrische voertuigen.

Elektrische voertuigen van Segway

Segway heeft drie elektrische scooters en een elektrische bromfiets ontwikkeld. Doormiddel van deze elektrische voertuigen wil Segway de concurrentie opzoeken met bedrijven die e-bikes produceren. Segways zijn in Nederland nog niet veel te vinden in het straatbeeld maar dat is niet overal het geval. De Amerikaanse elektrische tweewieler was bijvoorbeeld in 2001 ineens een opvallende verschijning in veel wereldsteden. Veel toeristen kennen het vervoersmiddel waarmee ze op een geruisloze manier grote steden kunnen bezichtigen. Verder zijn er ook politiekorpsen en leden van bijvoorbeeld de Koninklijke Marechaussee die op Schiphol veel gebruik maken van de Segway. Dat zorgt er voor dat het Amerikaanse bedrijf kon groeien toch werd het bedrijf in 2015 overgenomen door Ninebot. Dit gebeurde na een ruzie over patenten.

Nieuwe markt

De overname in 2015 door het Chinese bedrijf kwam als een verassing. Toch kreeg Segway een tweede leven onder de naam Segway-Ninebot. De bekende tweewielers werden in de jaren die daar op volgenden nog wel geproduceerd maar in 2020 heeft Ninebot de productie stopgezet. De verkoopprijs van het vervoersmiddel kwam uit op gemiddeld 5.000 dollar. Dat is omgerekend 4.200 euro. Deze prijs is veel te hoog voor veel particulieren. Daarnaast voelt het vervoersmiddel onnatuurlijk aan. Mensen moeten eerst echt oefenen om een goede balans te vinden op de Segway. Uiteindelijk zijn er 140.000 exemplaren geproduceerd van geproduceerd. Door zich te richten op andere elektrische voertuigen hoopt Segway haar verkopen op te voeren. Het gaat daarbij om scooters en bromfietsers die veel meer herkenbaar zijn voor een breed publiek. De verwachting is dan ook dat deze nieuwe voertuigen beter verkocht gaan worden dan de Segway voertuigen waarmee het bedrijf bekendheid heeft gekregen op de markt.