Renault had in 2017 een record aantal auto’s verkocht

Het afgelopen jaar heeft Groupe Renault een uitstekend jaar gedraaid. Nog nooit heeft Renault zoveel auto’s verkocht als vorig jaar. In 2017 werden in totaal 3,76 miljoen voertuigen verkocht. Dit is een stijging van 8,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Renault heeft in een toelichting aangegeven dat het bedrijf zowel verkoopvolume als marktaandeel in alle regio’s waar de groep actief is een groei laat zien. Met name in de regio Eurazië ging het goed. Hier liet het bedrijf een stijging zien van 13,6 procent in haar afzet. Ook in de Aziatisch-Pacifische regio was een stijging merkbaar van 17 procent.

Er zijn verschillende merken die onder Renault vallen. Vooral het merk Lada liet met 17,8 procent een duidelijke groei zien. Niet alleen dit merk had meer verkochte modellen, andere automerken deden het ook goed in de Groupe Renault. Renault Samsung Motors had overigens te maken met een daling in de afzet van 10,1 procent.

Het jaar 2017 is het vijfde jaar achter elkaar waarin Renault Groupe een stijgende lijn laat zien in haar verkoopcijfers. Het gaat goed met Renault. Ten opzicht van de internationale automarkt gaat het beter met Renault dan sommige van haar concurrenten. Daardoor is het marktaandeel van Groupe Renault toegenomen met 0,2 procentpunt ten opzichte van 2016. Het totale marktaandeel van Groupe Renault bedraagt nu 4 procent.