Energiebedrijf Essent koopt servicebedrijf CVtotaal.nl in 2018

Energiebedrijf Essent gaat CVtotaal.nl overnemen in 2018. Dit bedrijf is een verkoopplatform en serviceplatform waarop onder meer cv-installaties, warmtepompen en zonnepanelen worden verkocht en geïnstalleerd bij particulieren in heel Nederland. In totaal biedt CVtotaal.nl ruim achttienduizend producten aan.
Hierbij kan men denken aan hybride warmtepompen die gebruikt kunnen worden voor bestaande cv-installaties. Naast hybride warmtepompen worden op CVtotaal.nl ook radiatoren en convectorputten, boilers en onderdelen voor vloerverwarming verkocht.

Klimaatneutraal en CO2 neutraal
Essent vindt dat het platform CVtotaal.nl goed past bij de strategie van Essent om steeds meer diensten en betaalbare producten aan te bieden aan consumenten. De energietransitie zorgt er voor dat mensen meer interesse hebben in slimme producten waarmee men energie kan besparen en klimaatneutraal en CO2 neutraal kan worden. De eerder genoemde hybride warmtepomp is hier een voorbeeld van maar er zijn veel meer systemen die consumenten helpen om energie te besparen en schone energie opwekken.

Het bericht over de overname werd maandag 15 januari 2018 bekend gemaakt. CVtotaal.nl is een nationaal online verkoopkanaal en kan daardoor heel veel mensen bereiken. Bovendien heeft CVtotaal.nl ook een netwerk van servicebedrijven. Dit netwerk van installatiebedrijven bestaat volgens Essent veelal uit regionale partijen. Door de aankoop van CVtotaal.nl wordt het marktaandeel van Essent in de Randstad versterkt.

Energieadvies en installatiediensten
Essent merkt dat er in de markt steeds meer behoefte ontstaan aan energieadvies en aan installatiediensten. Steeds meer mensen denken na over het ontwikkelen van duurzame klimaatneutralen/ CO2 neutrale oplossingen om hun woning te verwarmen en te verlichten. Daarvoor is vaak advies nodig en bovendien kundige installateurs. Om die reden heeft het energieconcern al meerdere partijen overgenomen zodat Essent via die wegen meer energieadvies en installatiediensten kan aanbieden. Volta Solar, Isprofs en Nederland isoleert vallen bijvoorbeeld onder Essent.

Kennis
Er zijn zoveel nieuwe ontwikkelingen in de duurzame energietechniek dat kennis onontbeerlijk is. Deze kennis is echter niet alleen bij de overnamepartijen aanwezig, ook Essent beschikt over specifieke kennis. Zo hoopt ook CVtotaal.nl te kunnen profiteren van de kennis van Essent. Directeur Sander Steegstra van CVtotaal.nl hoopt door de kennis van Essent dat het voortbestaan van het bedrijf CVtotaal.nl ook “voor lange termijn” is gewaarborgd. Na de overname blijft de naam CVtotaal.nl bestaan en de heer Steegstra blijft aan als directeur. Voor de medewerkers van het Friese bedrijf heeft de transactie geen gevolgen.