Renault-Nissan-Mitsubishi grootste autoproducent ter wereld in 2017?

De alliantie van Renault, Nissan en Mitsubishi was in 2017 de grootste leverancier van auto’s. Deze alliantie verkocht meer voertuigen dan de Volkswagen Group. Dit bericht werd bekend gemaakt door Carlos Chosn. Hij is de voorzitter van Renault-Nissan-Mitsubishi en beweert dat deze alliantie in het afgelopen jaar ruim 10,6 miljoen voertuigen heeft afgeleverd.

Volkswagen had eerder bekend gemaakt dat zij in 2017 in totaal ongeveer 10,7 miljoen exemplaren had verkocht. In een parlementaire hoorzitting in Parijs had Ghosn volgens Reuters aangegeven dat Volkswagen bij de bepaling van het aantal niet alleen auto’s had gerekend maar ook vrachtwagens. Zo zou Volkswagen ook de vrachtwagens die geproduceerd zijn door haar dochterondernemingen MAN en Scania hebben meegerekend in haar verkoopaantallen.

Wanneer men deze vrachtwagens van het totaal afhaalt zou de totale verkoop van Volkswagen over 2017 lager uitvallen. Volgens Ghosn zou de totale verkoop van de Volkwagen Group uitkomen op 10,53 miljoen exemplaren. Dit zorgt er voor dat er volgens de voorman van de Renault, Nissan en Mitsubishi alliantie geen twijfel bestaat over wie op nummer 1 staat in de wereldwijde autoverkoop.