Tesla Model S populairste elektrische auto in Nederland in 2017

Nu 2017 is afgerond kan men terug kijken en conclusies trekken. Omdat elektrisch rijden steeds meer aandacht krijgt in Nederland is het interessant om te zien welke elektrische auto nu het meeste in trek is bij Nederlandse automobilisten. Dit blijkt een Tesla te zijn en wel een Tesla Model S. Hiervan zijn vorig jaar 1.683 exemplaren op kenteken gezet in Nederland. Door dit verkoopaantal was de Tesla Model S de meest populaire volledig elektrische auto van 2017.

Naast de eerste plaats in de verkoop van elektrische auto’s is ook de tweede plaats bezet door een model van Tesla aldus de registratiecijfers van voertuiginformatiebedrijf VWE Automotive. Van de Tesla Model X werden in totaal 1.043 exemplaren verkocht. De derde plaats werd echter niet door een Tesla bezet maar door een Volkswagen. De Volkswagen eGolf kwam op plaats drie in de rij van de meest verkochte elektrische auto’s in Nederland. Van de eGolf werden 895 exemplaren op kenteken gezet.

De Volkswagen eGolf werd echter nauwelijks meer verkocht dan de vierde plek die bezet werd door Hyundai Ioniq waarvan 883 op kenteken geregistreerd werden in 2017. Op de vijfde plaats kwam een BMW namelijk de BMW i3. Van dit elektrische BMW-model werden 785 verkopen geregistreerd. De Renault Zoe werd in 2017 in totaal 650 keer verkocht. En Nissan verkocht 512 exemplaren van de Nissan Leaf verkocht. De Opel Ampera-e werd 179 keer verkocht in 2017 en de Kia Soul in totaal 74 keer. Tot slot werd de Volkswagen eUp 81 maal verkocht in het afgelopen jaar.