Recruit Group viert 60-jarig bestaan in 2020

Recruit Group bestaat in 2020 in totaal zestig jaar. Deze organisatie is in Nederland misschien wat minder bekend maar wereldwijd is het een bekende intermediair. Recruit werd in 1960 opgericht in een pre-fabwoning in Shimbashi, Tokio. Het begon als kleine intermediair die vacatures had voor academisch personeel. Er werden vacatures gepubliceerd door het bedrijf van verschillende opdrachtgevers en veel werkzoekenden werden aan een baan geholpen. Sinds de oprichting is het bedrijf uitgegroeid tot een organisatie die internationaal actief is op het gebied van human resource.

Internationaal actief

Inmiddels is Recruit Group een grote organisatie geworden met een internationaal netwerk van HR-oplossingen en informatieplatformen. In totaal heeft Recruit Group in 2020 meer dan 45.000 medewerkers in dienst brengt de organisatie miljoenen mensen in contact met werkgevers en andere professionele dienstverleners in meer dan 60 landen. Ook in Nederland is Recruit Actief. Deze organisatie is namelijk de eigenaar van USG People waaronder Unique, Start, Technicum en USG Engineering vallen. Deze organisaties hebben allemaal een belangrijke rol op de flexibele arbeidsmarkt maar ook op het gebied van werving en selectie van personeel.

Flexibel personeel is belangrijk voor economie

Ook in 2020 speelt Recruit Group wereldwijd een belangrijke rol. Door de coronacrisis en de internationale politieke en economische ontwikkelingen is flexibel personeel voor bedrijven nog belangrijker geworden. Doormiddel van flexibel personeel kunnen bedrijven de pieken en dalen in de productie opvangen. Dat is van belang om aan de vragen van de klanten en de markt te voldoen. Deze vraag of behoefte verandert voortdurend waardoor flexibiliteit geen luxe is maar eigenlijk een noodzaak.

Samen werken aan herstel

Een flexibele schil hoort daarbij. Natuurlijk is het wel belangrijk dat het juiste personeel wordt gevonden voor de vacatures. Om die reden zijn ook in 2020 de ervaren uitzendorganisaties en intermediairs van meerwaarde op de arbeidsmarkt. Recruit Group is een organisatie waaronder verschillende ervaren uitzendorganisaties vallen. Gezamenlijk zorgen we er voor dat de wereld door blijft draaien ondanks de tegenslagen die we als maatschappij soms te verduren krijgen.