Goudprijs op recordniveau op maandag 27 juli 2020

De prijs van goud is afgelopen week verder omhoog gegaan. Deze maandag 27 juli 2020 is de prijs van goud zelfs op een recordhoogte beland. De prijs van goud is nu 1.920,90 dollar per troy ounce. Dat is ongeveer 1.640 euro omgerekend. Dit werd bekend gemaakt door persbureau Reuters. De hoge goudprijs is de hoogste ooit genoteerd. Het oude record stond namelijk genoteerd in 2011 toen de goudprijs op 1.920,30 dollar uitkwam.

De goudprijs is al meer dan een jaar aan het stijgen. Goud wordt als edelmetaal beschouwd als een veilige belegging. Net als zilver en platina is goud behoorlijk waardevast. Dat is voor beleggers aantrekkelijk in een economisch onzekere tijd. En de tijd is zeker onzeker te noemen in 2020. Door de coronacrisis maar ook de internationale politieke en economische spanningen nemen beleggers minder risico’s. Het gevolg was dat er bijvoorbeeld in Nederland veel meer geld werd geïnvesteerd in onroerend goed. Wereldwijd heeft men echter meer een toevlucht genomen richting goud.

Begin juli 2020 steeg de goudprijs al naar het hoogste niveau in negen jaar namelijk 1.800 dollar per troy ounce. De gevolgen van de economische crisis zijn nog steeds merkbaar in verschillende markten. Goud werd ook in 2008 beschouwd als een veilige belegging. Toen steeg de goudprijs door de financiële crisis om uiteindelijk in 2011 op een recordniveau te belanden. Dat is inmiddels geschiedenis want inmiddels is er een nieuwe record gevestigd namelijk vandaag.