Goudprijs in augustus 2019 op hoogste niveau in zes jaar

De goudprijs gaat steeds verder omhoog in 2019. In de afgelopen tijd is de goudprijs niet zo omhoog geschoten als dit jaar. Op dit moment staat de goudprijs zelfs op het hoogste niveau in zes jaar tijd. De afgelopen dagen is de goudprijs extra hard omhoog geschoten. Dat komt onder andere door de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. Deze politiek-economische spanningen zijn sinds afgelopen donderdag zijn toegenomen.

Door de onzekerheid op de wereldmarkt gaan veel investeerders hun toevlucht zoeken naar edelmetalen waaronder goud. Van alle edelmetalen is goud van oudsher de bekendste metaalsoort waarin belegd wordt als het slechter gaat met de economie of als het slechter gaat met het vertrouwen dat mensen hebben in de economie.

De prijs van oud steeg woensdag 7 augustus 2019 tijdens handelsuren met 1,5 procent en kwam daardoor uit op 1.495,4 dollar per troy ounce. Dat bedrag is omgerekend ongeveer 1335,33 euro per troy ounce. Een troy ounce is afgerond 31,1 gram. Doordat de goudprijs opnieuw is opgelopen is de goudprijs inmiddels op de hoogste prijs beland sinds april 2013. In die periode was sprake van een grote economische crisis die in bijna alle landen van de wereld gemerkt werd.

Door de nieuwe prijsstijging van goud zou men de conclusie kunnen trekken dat veel investeerders bezorgd zijn over de huidige economische situatie in de wereld. Er is een behoefte aan zekerheid. Deze behoefte hebben niet alleen investeerders maar ook overheden, bedrijven en burgers.