Uitzendbureau Randstad had een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse staat. Dit deed Randstad omdat de Staat een ander uitzendbureau een grote overheidsopdracht had gegund. Bij die opdracht zou gebruik worden gemaakt van veel inleenpersoneel. Randstad hoopte de opdracht binnen te halen. Een ander uitzendbureau kreeg de opdracht echter gegund. Daarmee kreeg de concurrent van Randstad de mogelijkheid om aan de Staat haar uitzendkrachten aan te bieden.
Randstad stapt naar de rechter
Randstad uitzendbureau was het niet eens met de beslissing van de Staat. Volgens Randstad had de overheid een verkeerde beslissing genomen en onterecht geconcludeerd dat Randstad in 2012 niet aan de financiële eisen voor de opdracht voldeed. Doormiddel van de rechter probeerde Randstad de beslissing van de overheid ongedaan te maken.
Uitspraak rechter
Dinsdag 10 september 2013 werd bekend gemaakt dat Randstad volgens de rechtbank terecht was uitgesloten. De rechtbank concludeerde dat Randstad op het gebied van de liquiditeitseis niet aan de richtlijnen en voorwaarden van de Staat voldeed. Hierop had de overheid het recht om de opdracht aan een ander uitzendbureau te gunnen.
Randstad ongelijk
Uitzendbureau Randstad noemde de eisen van de overheid in de gunningvoorwaarden buitenproportioneel. De rechter gaf daarop aan dat deze eisen van te voren bekend waren. Randstad had voor de inschrijving op de opdracht bezwaar moeten maken tegen de eisen die in de opdracht waren genoemd. Door het inschrijven op de opdracht werden de voorwaarden aanvaard aldus de rechter.
De winnaar
In het nieuwsbericht op Nu.nl wordt niet duidelijk gemaakt welke grote concurrent van Randstad de opdracht heeft gekregen. Het feit dat Randstad het de moeite vond om er een rechtszaak van te maken geeft aan dat het om behoorlijk wat arbeidsplaatsen gaat voor flexwerkers.