PPG plaats opnieuw ongevraagd een bod op AkzoNobel eind april 2017

Het Amerikaanse bedrijf PPG Industries heeft de laatste tijd duidelijk laten merken dat ze haar branchegenoot AkzoNobel wil overnemen. Er werd eerder al ongevraagd een bod door PPG uitgebracht op AkzoNobel. Nu heeft PPG haar bod op het Nederlandse concern AkzoNobel opnieuw verhoogd. Het nieuwe bod van PPG Industries is 96,75 euro per aandeel AkzoNobel. Dit heeft het bedrijf maandag 24 april 2017 bekend gemaakt. Het nieuwe bod van PPG ligt 6,75 euro per aandeel hoger dan het laatste bod dat werd uitgebracht op 22 maart 2017. Het bod van PPG is inclusief dividend. In totaal gaat het om 61,50 euro in contanten en de rest in aandelen PPG.

Door PPG wordt  haar Nederlandse branchegenoot door dit bod gewaardeerd op 26,9 miljard euro. Op het vorige ongevraagde bod had AkzoNobel afwijzend gereageerd. Nu heeft AkzoNobel in een reactie op het nieuwe bod van PPG laten weten dat ze opnieuw een “ongevraagd bod” hebben ontvangen. Er werd niet meteen een reactie gegeven door AkzoNobel. Het bestuur van het bedrijf en de raad van toezicht gaan het bod en het voorstel van PPG zorgvuldig bestuderen. Daarna zullen ze met een reactie komen.

Uit eerdere reacties bleek dat AkzoNobel geen heil zag in een overname. Het bedrijf denkt dat een overname slecht is voor het personeel en ook voor de ontwikkelingen die het bedrijf heeft gemaakt op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De aandeelhouders van AkzoNobel oefenen echter druk uit op het bedrijf AkzoNobel. De aandeelhouders hopen veel geld te verdienen aan een eventuele overname door PPG.