Webwinkelgigant Amazon ontwikkelt ook technologie voor zelfrijdende auto’s in 2017

Amazon is een bekende webwinkelgigant en probeert op een innovatieve wijze haar concurrenten voor te blijven. Zo heeft het bedrijf ook al plannen ontwikkeld om drones in te zetten om pakketten te vervoeren. Maandag 24 april 2017 werd echter bekend gemaakt dat het bedrijf met een klein team tracht technologie voor zelfrijdende auto’s te ontwikkelen. Het bedrijf is echter nog niet zover dat ze ook plannen heeft om zelfrijdende auto’s te maken. Het bericht werd bekend door Wall Street Journal bekend gemaakt op basis van anonieme bronnen.

Amazon gaat met haar onderzoek echter niet een compleet nieuwe koers varen. De research en development van Amazon is vooral gefocust op de manieren waarop zelfrijdende voertuigen kunnen worden ingezet voor het bezorgen van pakketten. Het team voor de zelfrijdtechnologie is ongeveer een jaar geleden opgericht binnen Amazon. In totaal werken ongeveer twaalf mensen aan het project. Dit research en development team zou voor Amazon vooral functioneren als een interne denktank. Vooral vrachtwagens die zelfstandig pakketten kunnen bezorgen zouden voor Amazon interessant zijn. Het bedrijf gaat echter nog geen zelfrijdende vrachtwagens ontwikkelen.

Momenteel maakt Amazon wel gebruik van vrachtwagens in de Verenigde Staten. Deze vrachtwagens worden gebruikt om producten te distribueren tussen de verschillende distributiecentra van het concern. Ook het eerder genoemde project van de drones is momenteel nog volop in ontwikkeling bij drones. Deze drones moeten echter de pakketten zelfs bij de mensen thuis bezorgen.