Aurora Innovation ontwikkelt zelfrijdende auto met Hyundai Motor Company vanaf januari 2018

Aurora Innovation is een technologiebedrijf dat is 2016 is opgericht door ingenieurs afkomstig van Google en Tesla. Toen ter tijd was het een startup maar inmiddels is het technologiebedrijf een grote organisatie die een overeenkomst heeft gesloten met Hyundai Motor Company. Voor deze autoproducent gaan Aurora Innovation technologie voor zelfrijdende auto’s ontwikkelen.

Hyundai is echter niet de enige autoproducent die samenwerkt met Aurora op dit gebied. Eerder had Volkswagen namelijk ook bekend gemaakt dat ze samenwerkt met Aurora voor het ontwikkelen van software voor zelfrijdende auto’s. Inmiddels werkt Volkswagen al een aantal maanden met het technologiebedrijf samen. Ook Hyundai gaat nu met Aurora werken aan de ontwikkeling van software en hardware. De componenten en systemen die ontwikkelt zullen worden zullen specifiek bestemd zijn voor niveau 4 voertuigen.

Dit is op dit moment een van de hoogste levels op het gebied van zelfrijdende auto’s. Niveau 4 zelfrijdende auto’s hebben sensoren, software en andere componenten die er voor zorgen dat de auto onder bepaalde omstandigheden geheel zelfstandig in het verkeer kan deelnemen. Er wordt door Hyundai getest met speciaal geprepareerde voertuigen. De eerste zelfrijdende Hyundai’s moeten in 2021 deelnemen aan het verkeer.