Startup Aurora haalt 530 miljoen dollar op in 2019 voor ontwikkeling zelfrijdende auto’s

Aurora is een technische startup die zich richt op technologie voor zelfrijdende auto’s. Het bedrijf heeft afgelopen donderdag een investeringsronde gehad. Tijdens deze investeringsronde heeft de startup 530 miljoen dollar weten binnen te halen. Dat is omgerekend ongeveer 467 miljoen euro. Er zijn verschillende bedrijven die besloten hebben om te investeren in de startup Aurora. Tot de investeerders behoort ook webwinkelgigant Amazon. Topman Chris Urmson van Aurora is blij met de investeringen. Volgens hem is het kapitaal voldoende om verder op te bouwen. Aurora is een bekend bedrijf op het gebied van technologie voor zelfrijdende auto’s. Zo heeft het bedrijf onder andere een programma voor zelfrijdende auto’s bij Google opgezet.

De waarde van Aurora wordt nu geschat op ruim 1,75 miljard euro. Het bedrijf wordt nog wel een startup genoemd omdat het nog niet heel lang actief is op de markt. Zo werd het bedrijf in 2017 opgericht door Urmson. Bij de start van het bedrijf waren meerdere grote spelers op de markt betrokken. Aurora heeft met verschillende autobedrijven al overeenkomsten gesloten over het leveren van software. Zo werkt Aurora bijvoorbeeld samen met zowel Volkswagen als Hyundai. Omdat Aurora met zulke toonaangevende automerken samenwerkt kan het bedrijf ook rekenen op interesse van investeerders.

In 2018 had Aurora al een bedrag van 90 miljoen dollar weten binnen te halen. Dat gebeurde na het bekendmaken van de deals met de twee autobedrijven. Er moet nog veel ontwikkelt worden in de autotechnologie voordat zelfrijdende auto’s daadwerkelijk in productie genomen kunnen worden. De partners van Aura hopen de technologie van het bedrijf vanaf 2021 bij de productie te kunnen gebruiken.