AkzoNobel gaat 19 april 2017 plannen bekend maken over afsplitsing chemietak

AkzoNobel is de afgelopen week regelmatig in het nieuws geweest. Daarbij ging het vooral over de verschillende contactmomenten tussen PPG en AkzoNobel waarbij PPG tot twee keer toe een bod had uitgebracht op Akzo Nobel. Beide keren heeft AkzoNobel het bod van PPG afgewezen. Vandaag kwam in het nieuws dat AkzoNobel op 19 april haar plannen voor de afsplitsing van chemietak Specialty Chemicals bekend gaat maken. Dit bericht werd op dinsdag 28 maart 2017 door AkzoNobel bekend gemaakt.

Het bedrijf had al eerde in de maand maart bekend gemaakt dat er verschillende strategische mogelijkheden voor de afsplitsing van de chemietak werden onderzocht. Dit onderzoek werd gedaan nadat het Amerikaanse verfbedrijf PPG Industries twee maal ongevraagd een overnamebod op Akzo had gedaan. Het is de bedoeling dat de afsplitsing twee gespecialiseerde bedrijven oplevert. Deze bedrijven moeten elk gefocust zijn op hun eigen specifieke bedrijfstak. Gezamenlijk moeten beide bedrijven meer waarde opleveren dan het huidige AkzoNobel als geheel.

Er is op 19 april een investeerdersbijeenkomst gepland. Dan worden tevens de bijgewerkte financiële richtlijn en groeiplannen bekend gemaakt. Met deze plannen wil het bedrijf de voordelen van de twee gefocuste bedrijven inzichtelijk maken. Het moment wordt tevens gebruikt om de resultaten van het eerste kwartaal te publiceren.