PME is op vier na grootste pensioenfonds van Nederland

PME staat op de vierde plek als het gaat om de grootste pensioenfondsen van Nederland. Het pensioenfonds beheert de pensioenen van 630.000 werknemers in de metaalindustrie en de technologische sector. Hierbij kun je denken aan de pensioenen voor werknemers die werken bijhet chipbedrijf ASML.

PME

De vierde plek op het gebied van omvang van het pensioenfonds wordt bepaald op basis van het belegd vermogen. Bij PME is het 62 miljard euro. Het grootste pensioenfonds van Nederland is ABP. De laatste tijd zijn pensioenfondsen steeds vaker in het nieuws gekomen vanwege beleggingen. Vanuit de maatschappij is er steeds meer druk op pensioenfondsen om duurzaamheid te stimuleren. Dat betekent dat er steeds meer aandacht uitgaat naar duurzame energie en dat de belangen in fossiele brandstoffen minder aandacht krijgen.

Duurzame beleggingen

Volgens de media heeft pensioenfonds op dit gebied een grote stap gemaakt en al haar beleggingen in olie en gas van de hand gedaan. Daar komt overigens nog bij dat dat olie en gas minder populaire beleggingen zijn omdat er wereldwijd steeds meet geïnvesteerd wordt in verduurzaming. Dat maakt duurzame projecten en duurzame energie vanuit beleggingsoogpunt ook interessanter.