Op Linkedin staan 3 miljoen vacatures online in 2014

Linkedin is een website die behoort tot de zogenoemde social media. Dit houdt in dat deze website er op gericht is om mensen en bedrijven met elkaar in contact te brengen. Aanmelden bij Linkedin is over het algemeen gratis daardoor bevat deze website zeer veel gebruikers. In het laatst kwartaal van 2014 bevatte deze website maar liefst 347 miljoen gebruikers. Dit aantal is vijftien miljoen hoger dan het kwartaal daarvoor.

Linkedin deed het in het laatste kwartaal van 2014 redelijk goed. De omzet nam met 44 procent toe alleen de winst was 25 procent lager dan in 2013. Over heel 2014 was er sprake van een nettoverlies van 16 miljoen dollar en een omzet van 2,2 miljard dollar.

Vacatures op Linkedin
Op Linkedin staan meer dan 3 miljoen vacatures online. Dat is tien keer zoveel als in 2013. Hieruit blijkt dat veel bedrijven er tegenwoordig voor kiezen om hun vacatures via social media te verspreiden. Door het plaatsen van vacatures op Linkedin kunnen bedrijven een groot netwerk van potentiële kandidaten bereiken. In tegenstelling tot vacaturewebsites worden ook kandidaten bereikt die niet actief op zoek zijn naar werk en gewoon open staan voor een nieuwe uitdaging.

Reactie van Technisch Werken
Linkedin is een populaire netwerksite die in Nederland onder werkgevers en werknemers goed bekend is. In tegenstelling tot Facebook heeft Linkedin vooral een professionele uitstraling die gericht is op werk. Facebook is meer gericht op de privésfeer van haar deelnemers. Daarom is Linkedin bij uitstek geschikt om vacatures te verspreiden.