Ontslag dreigt voor uitzendkrachten Nationale Nederlanden vanwege transitievergoeding in 2015

Het bedrijf Nationale-Nederlanden is van plan om het dienstverband van een behoorlijk aantal uitzendkrachten te beëindigen. Dit bericht werd bekend gemaakt door de Volkskrant op woensdag 22 april 2015. De Volkskrant maakte het bericht bekend op basis van een interne memo. Net als de ING hoopt Nationale Nederlanden het uitbetalen van een transitievergoeding te vermijden. De transitievergoeding moet door bedrijven worden betaald als een werknemer na een dienstverband van minimaal twee jaar wordt ontslagen. Deze regel geldt vanaf 1 juli 2015.

Transitievergoeding ter discussie
Verschillende bedrijven kiezen er voor om ‘afscheid’ te nemen van uitzendkrachten om zo te voorkomen dat ze een transitievergoeding moeten betalen. De transitievergoeding heeft hierdoor een averechts effect op de arbeidsmarkt. In plaats van meer zekerheid zullen veel uitzendkrachten in 2015 meer onzekerheid krijgen over hun eigen dienstverband. De kans dat dit dienstverband voor 1 juli 2015 wordt stopgezet wordt alleen maar groter. Uitzendkrachten kunnen namelijk ook niet meer via een ander uitzendbureau bij dezelfde opdrachtgever blijven werken. Deze draaideurconstructie is namelijk volgens de wet verboden. Het nieuwe uitzendbureau zal namelijk ook de eerder opgebouwde rechten van de desbetreffende flexwerker moeten overnemen.

Reactie van Technisch Werken
De Wet Werk en Zekerheid heeft op een aantal punten een zeer ongunstige werking op de arbeidsmarkt. De transitievergoeding is één van deze punten. Veel bedrijven zitten niet te wachten op het betalen van vergoedingen aan medewerkers die uit dienst gaan. Behoorlijk wat bedrijven zijn in 2015 nog niet zeker over de financiële toekomst. Daarom zullen ze er in veel gevallen ook niet voor kiezen om flexwerkers een contract te bieden voor onbepaalde tijd. Dit is nu juist één van de belangrijkste doelstellingen van de Wet Werk en Zekerheid, namelijk het vergroten van de kans op een vast contract voor flexwerkers.