Offshoreschilder Venko wordt overgenomen Brand Industrial Services in 2017

Venko is een Nederlands schildersbedrijf dat gespecialiseerd is in het schilderen van offshoreplatforms. Het bedrijf is in 1975 opgericht en is gespecialiseerd in metaalconservering. Het bedrijf heeft onder andere veel verstand van coatings voor metaal.

Mentha Capital
Het hoofdkantoor van Venko is gevestigd in Hoogeveen en de eigenaar is Mentha Capital. Tijdens piekmomenten had Venko wel meer dan vijfhonderd mensen in dienst. Het bedrijf wordt echter overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Brand Industrial Services. Dit bedrijf staat ook wel bekend als BrandSafway. Mentha Capital is een in Amsterdam gevestigde investeringsmaatschappij en is het met Mentha Capital eens geworden over de overname. Er is echter geen bedrag bekend gemaakt met betrekking tot de overname. Naar verwachting zal de overname in het vierde kwartaal van 2017 worden afgerond.

Kennis van coatings
Brand-topman Bill Hayes sprak in een verklaring lovende woorden over de gespecialiseerde kennis op het gebied van coatings bij Venko. Deze kennis is interessant voor het Amerikaanse bedrijf. De klanten van beide bedrijven zullen naar verwachting gaan profiteren van de samenvoeging van de bedrijven. Tenminste dat is de verwachting van Bill Hayes van Brand Industrial Services. In totaal werken er bij Brand Industrial Services ongeveer 32.000 werknemers.

Locaties van Venko
Venko heeft ook verschillende locaties waar vestingen zijn ondergebracht. Het hoofdkantoor is ondergebracht in Hoogeveen. Verder heeft Venko in Nederland vestigingen in Arnhem, Den Helder en Ridderkerk. Venko werkt ook vanuit locaties in het Verenigd Koninkrijk.