Nederlands team wint robotwedstrijd in maart 2017

In maart 2017 werd in het Amerikaanse Orlando een internationale robotwedstrijd gehouden. Aan deze First Robotics Competition in de VS deden honderden scholierenteams mee die afkomstig zijn uit tientallen. Uiteindelijk werd het Nederlandse team de winnaar van deze wedstrijd. Eerder was het Nederlandse team één van de drie winnaars van de halve finale. Aan deze halve finale namen 67 teams deel. De drie beste teams moesten het vervolgens met hun robot tegen elkaar opnemen in de ‘best of three’-finale. Tijdens deze finale moesten robots op een parcours met hindernissen een aantal opdrachten uitvoeren zoals tandwielen ophangen, in touwen klimmen en ballen wegschieten. Deze ‘best of three’-finale werd gewonnen door het Nederlandse team.

Team Rembrandts
Het Nederlandse team heeft de naam Team Rembrandts. Dit team bestaat uit leerlingen van verschillende opleidingsinstituten in Nederland. Leerlingen uit het Team Rembrandts zijn afkomstig van:

  • Fontys Eindhoven,
  • Zwijsen College uit Veghel
  • Heerbeeck College uit Best

Dit team won vorige week met hun robot ook al de Industrial Design Award. Teambegeleider Loes Kuijper heeft aan het Brabants Dagblad aangegeven dat het eindelijk is gelukt om een finale te winnen met een zelfgebouwde robot. Het Team Rembrandts bestaat nog maar vijf jaar. In april gaat het team weer aan een wedstrijd deelnemen in de Verenigde Staten. Dan gaan ze deelnemen aan de Vex Worlds. Deze competitie is weer klasse hoger dan de First Robotics Competition.