Minister De Jonge wil personeelstekort in de zorg oplossen in 2018

Minister De Jonge van Volksgezondheid weet dat er in de zorg grote problemen zijn. Er is een personeelstekort en dat komt de zorg zeker niet ten goede. Daarom moet er volgens hem alles aan worden gedaan om het personeelstekort in de zorgsector van Nederland tegen te gaan. De minister wil daarbij een actieve aanpak toepassen die er op gericht is om beschikbaar arbeidspotentieel om te scholen tot werknemers in de zorg.

Faillissementen
Volgens minister De Jonge komen er regelmatig berichten in het nieuws over faillissementen en de grote hoeveelheden personeel die hierdoor hun baan zijn kwijt geraakt. Dit personeel zo volgens De Jonge effectief en actief moeten worden benaderd met de vraag of ze geschikt zouden zijn voor een omscholingstraject richting de zorg. Dit heeft de minister aangegeven in het wekelijkse gesprek dat normaal met de minister-president wordt gevoerd. Deze week heeft De Jonge die ook vicepremier is het gesprek van Rutte overgenomen. Hij liet tijdens zijn gesprek duidelijk merken hoe hij het personeelstekort in de zorg zou willen aanpakken.

Ontslagen personeel een zorgbaan bieden
De minister noemde een aantal voorbeelden van faillissementen en bedrijven die inkrompen en daardoor personeel moesten laten vertrekken. Als recente voorbeelden noemde hij de Kijkshop en de V&D. In situaties waarbij grote hoeveelheden personeel worden ontslagen zou men zich moeten afvragen of het misschien niet verstandig is om met de curator in contact te treden. Er zouden mensen ontslagen kunnen worden die goed kunnen worden omgeschoold richting de zorg. In de zorg zou er volgens De Jonge altijd nieuwe mensen nodig zijn. Op dit moment is de zorgsector de grootste werkgever in Nederland.

Werkgelegenheid in de zorg
In totaal zouden in deze sector 1,16 miljoen werknemers werkzaam zijn. Volgens de minister zouden er stappen moeten worden genomen om de hoeveelheid vacatures in de zorg in te vullen. Als dat niet gebeurd zouden er in de zorg in 2022 in totaal ongeveer 100.000 tot 125.000 werknemers tekort zijn. Dit is een gigantische hoeveelheid vacatures. Een creatieve proactieve oplossing is dus noodzakelijk. Anders kunnen de patiënten en ouderen in de zorg straks niet meer de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Robotica en robots in de zorg
Automatisering in de zorg is nog lang niet een effectieve oplossing om het personeelstekort tegen te gaan. In sommige landen gebruikt men robotica en robots om zorgtaken van mensen over te nemen maar deze vorm van automatisering slaat nog niet goed aan. De beste zorg kan nog altijd worden geboden door een mens die de tijd heeft om aandacht te geven aan de patiënt en de oudere. Technologie en innovatie kunnen de mens ondersteunen maar niet vervangen. Daarom is het goed dat men de werkdruk probeert op te vangen met mensen in plaats van robots en andere technologische ontwikkelingen.