Minder elektrische auto’s verkocht in mei 2024

Het aantal verkochte elektrische auto’s is in de maand mei aanzienlijk lager dan het aantal verkochte elektrische auto’s in de maand mei van 2023. Dit bericht werd bekend gemaakt door de brancheorganisaties. De daling in de verkoop van elektrische auto’s is volgens deze organisaties het gevolg van onzekerheid met betrekking tot de motorrijtuigenbelasting die na 2025 zal moeten betaald worden. Afgelopen zaterdag hebben de RAI vereniging en de BOVAG bekend gemaakt dat er in mei 9.681 elektrische auto’s op kenteken werden gezet. In 2023 waren dat er nog ongeveer 11.000.

Populaire elektrische auto’s

Volgens de brancheorganisaties werd de Tesla Model Y het vaakste aangeschaft. In totaal was ongeveer 12 procent van de totale verkoop van elektrische auto’s een Tesla Model Y. Daarnaast werden ook verhoudingsgewijs veel elektrische Volvo’s verkocht en ook van het merk Kia werden veel elektrische voertuigen verkocht. De BOVAG en de RAI Vereniging gaat nog altijd uit van een verkoop van 360.000 auto’s in 2024.

Autoverkoop 2024

Het elektrische model dat het vaakst werd geregistreerd, was de Tesla Model Y. Dat model was goed voor een marktaandeel van bijna 12 procent. Ook auto’s van de merken Volvo en Kia waren populair. Tot en met de maand mei zijn er dit jaar in totaal 158.421 auto’s op kenteken gezet in Nederland.