Twintigduizend exemplaren van Tesla Model 3 verkocht in 2019

In Nederland zijn tot 10 december 2019 in totaal twintigduizend exemplaren van de volledig elektrische Tesla Model 3 op kenteken gezet. Dit komt naar voren uit recente gegevens van de website Kentekenradar. Door de succesvolle verkoop van Tesla Model 3 in 2019 is de kans groot dat dit automodel het best verkochte automodel wordt van dit jaar.

Afgelopen maandag is de verkoop van het twintigduizendste exemplaar geregistreerd. Dat gebeurde toen ook in totaal 437 andere nieuwe eigenaren hun Model 3 in ontvangst kwamen nemen. In heel december zijn in totaal 2.218 exemplaren van de Tesla Model 3 in Nederland op kenteken gezet. Dat zijn echter niet de laatste exemplaren van dit model die verkocht zullen worden in 2019. Er zal tegen het einde van de maand december nog een grote scheepslading Tesla Model 3 exemplaren in Nederland aankomen.

Dan zullen er dus meer van deze voertuigen op kenteken worden gezet. volgens Kentekenradar wordt het overgrote deel van deze Teslas op kenteken gezet voor zakelijk gebruik. Dat gebeurd bij 79 procent van de gevallen. Dat houdt in dat ongeveer 21 procent van de Tesla Model 3 voertuigen door particulieren is aangeschaft. Echter worden ook zelfstandigen zonder personeel, de zogenaamde zzp’ers ook als particulieren bestempeld. De daadwerkelijke hoeveelheid Model 3 voertuigen die in handen komt van particulieren is daarom niet precies bekend. Wel is bekend dat de meeste voertuigen in het zwart worden geleverd en dat 58 procent van de bestuurders kiest voor de Long Range-uitvoering met vierwielaandrijving.