Meer hotels in Amsterdam in 2020 ondanks bouwstop vanaf 2017

In Amsterdam is een bouwstop voor hotels van toepassing sinds 2017. Ondanks deze bouwstop is het aantal hotels in de hoofdstad met meer dan kwart toegenomen in de afgelopen vijf jaar. Met name in de directe omgeving rondom Amsterdam zijn meer hotels gebouwd. In die omgeving zijn ruim veertig procent meer hotels bijgebouwd. Dit bericht werd op vrijdag 10 januari 2020 bekend gemaakt door de Volkskrant.

Op vrijdag wordt het grootste hotel van Amsterdam geopend. Dit is het nhow Amsterdam RAI en heeft 640 kamers. Halverwege de maand mei zal in Amsterdam-Noord de grootste Holiday Inn Express van Europa worden geopend met 440 kamers en 45 meter hoge gebouwen. In de afgelopen vijf jaar zijn er volgens het artikel van de Volkskrant ruim 7.700 nieuwe hotelkamers ontstaan in Amsterdam. Er zijn nog verschillende nieuwe hotels op komst in de hoofdstad. Er zullen nog tientallen hotels worden gebouwd.

Dit bericht is bekend gemaakt door Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en de dienst Onderzoek, Informatie en Statistiek (IOS). Volgens de Volkskrant zijn er nog veel oude rechten voor de bouw van hotels. De vergunningen voor de bouw van de nieuwe hotels zijn dikwijls voor 1 januari 2017 al verstrekt. Daardoor kunnen nog steeds hotels worden gebouwd in Amsterdam.