Leerling stukadoorsbedrijf krijgt 15.000 euro smartengeld na bedrijfsongeval in 2018

Een leerling die aan het werk was bij een stukadoorsbedrijf in Kampen werkte slechts drie dagen toen hij te maken kreeg met een ongeval. Hij viel tijdens zijn werkzaamheden van een schilderstrap. Dit ongeval kon verweten worden aan het bedrijf. De schilderstrap was namelijk niet technisch in orde. Toen de leerling de kamer waar hij werkzaam was wilde afplakken met schilderstape gebruikte hij een aluminium trap. Toen hij daar op ging staat brak het scharnier van de trap af en viel hij 2,5 naar beneden op zijn rug.

Juridisch Bureau Letselschade
Door dit incident raakte zijn pols gekneusd. Later bleek dat er ook een scheur was ontstaan in een rugwervel ten gevolge van de val. De leerling ging in eerste instantie gewoon verder met de werkzaamheden. Frederik Lieben van het Juridisch Bureau Letselschade geeft aan: “Hij heeft gewoon doorgewerkt, omdat hij niet wilde piepen”. Na afloop van het werk ging de leerling naar de dokter: “Die verwezen hem met spoed door naar het ziekenhuis.” Toen kwam men er achter dat zijn rugwervel was gescheurd en de pols gekneusd was geraakt.

Schadevergoeding
Via een WhatsAppje had de eigenaar van het stukadoorsbedrijf gevraagd hoe het met de leerling ging. Kort daarna werd echter gemeld dat de leerling niet hoefde terug te komen bij het bedrijf. Dat zorgde er voor dat de leerling naar een andere leerbedrijf moest zoeken. Lieben geeft aan: “Dat was heel treurig voor die jongen. Het was in zijn proeftijd gebeurd en hij kreeg geen verlenging. Dat zie je helaas vaker als iemand een ongeluk krijgt gedurende een proeftijd of aan het einde van een contract. Zo’n werkgever is gewoon niet happig op een zieke werknemer.” Inmiddels is 15.000 smartengeld toegekend aan de leerling.