Nederland krijgt 97 miljoen euro van EU voor infrastructuur in 2017

Europese Unie verstrekt Nederland 97 miljoen euro voor grensoverschrijdende infrastructuurprojecten. Dit geld moet door Nederland worden besteed aan civiele projecten die gericht zijn op het aanleggen van wegen en het aanleggen van spoorlijnen. Ook kan het geld besteed worden aan het aanbrengen van verbeteringen als het gaat om transportwegen over water en vervoer via de lucht. Het bericht werd donderdag 6 juli 2017 bekend gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Nederland gaat het geld waarschijnlijk voor een deel besteden aan de spoorverdubbeling en daarnaast aan de elektrificatie van de spoorlijn Heerlen-Landgraaf naar het Duitse Aken. Dit project gaat waarschijnlijk 24 miljoen kosten. Verder gaat Rijkswaterstaat 5,8 miljoen investeren in de verlenging van de snelweg tussen knooppunt Ressen naar de A12 tussen Duiven en Zevenaar.

De 97 miljoen euro die Nederland voor de investeringen in de infrastructuur ontvangt is afkomstig uit  een Europese pot van 850 miljoen euro. Deze totale pot geld wordt door de EU gebruik om in de EU een grensoverschrijdend hoofdnetwerk voor vervoer over water, land en lucht aan te leggen en uit te bouwen.