Lasser worden na 25 december 2022?

Heb je altijd al lasser willen worden en heb je ook al wat geoefend met lastechnieken? Dan ben je klaar voor een volgende stap. Je kunt op verschillende manieren instromen in een lasfunctie. De meeste lassers beginnen met MIG/MAG lassen. Dat is een lasproces dat relatief eenvoudig is omdat de lasdraad machinaal wordt aangevoerd en daarnaast kun je de lastoorts met twee handen bedienen. Daardoor kan de las nauwkeuriger worden aangebracht. Daarnaast wordt het MAG lassen dat ook wel CO2 lassen wordt genoemd voornamelijk toegepast op staal. Staalproducten zijn behoorlijk goed te bewerken en het smeltbad van staal is vrij gunstig ten opzichte van complexe legeringen zoals duplex, RVS en staal690.

Als lasser moet je ergens beginnen en dan is het belangrijk dat je begint met onder de hand lassen. Dat is een positie waarbij je de lastoorts loodrecht naar beneden op het werkstuk kunt richten. Je hebt dan het meeste controle op het smeltbad en kun daarnaast ook gemakkelijker de positie volhouden. Als lasser zal je echter wel voortdurend moeten oefenen. Hoe meer je gaat lassen hoe beter de lasverbindingen in de praktijk worden. Lassen kun je in de praktijk leren maar een opleiding volgen is natuurlijk ook verstandig. Tijdens een lasopleiding leer je namelijk ook belangrijke aspecten van de theorie die hoort bij lassen. Je leert van een lasmeester veel verschillende technieken waardoor je een hogere laskwaliteit kunt behalen. Daarnaast kun je als je een lasdiploma hebt behaald ook op cv aantonen dat je een goede laskwaliteit kunt leveren omdat je daarvoor een lasdiploma hebt behaald.

Wil je ook graag lasser worden vanaf 2022? Klik dan op de knop BBL Technicum. Dan kun je kijken of er een opleidingsprogramma voor een lasser bij jou in de buurt geboden kan worden. Wie weet wordt jij wel een echte lasser in het komende jaar. Dan ga je een loopbaan tegemoet met veel mogelijkheden. Lassers worden namelijk overal gevraagd. O het nu de scheepsbouw, staalconstructie, machinebouw of werktuigbouwkunde is. Ook in de voertuigentechniek en transportsector worden veel lassers gevraagd in Nederland en ook in het buitenland.