Lasser worden vanaf 30 januari 2022 ?

Heb je na het zien van foto’s of een YouTube filmpje interesse gekregen in lastechniek of heb je verschillende vacatures gelezen voor lassers? Dan heb je een goede eerste indruk van dit boeiende vakgebied. Voor lassers is er altijd werk in Nederland, maar wat is lassen?  Het maken van een lasverbinding is het laten samensmelten van metalen of kunststoffen doormiddel van druk en verhitting. Door hitte en eventueel druk ontstaat een smeltbad dat na uitharding er voor zorgt dat twee constructiedelen onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Lasser in metaal of kunststof

Een lasser versmelt over het algemeen metalen gedeeltes aan elkaar maar het is ook mogelijk om kunststof te lassen. Doormiddel van spiegellassen kunnen bijvoorbeeld kunststof leidingen aan elkaar versmolten worden. de meeste lasverbindingen worden zoals aangegeven echter in metalen werkstukken gemaakt. Dit kunnen zowel werkstukken zijn van koolstofstaal, aluminium, rvs en andere legeringen. Ben je benieuwd wat lassen nu precies inhoud en zou je ook graag willen weten hoe je lasser kunt worden?

Neem contact op

Neem dan contact op met Technicum. Je kunt ook klikken op de knop BBL Technicum om te kijken of er een BBL opleidingstraject voor lassers bij jou in de buurt is. Dan kun je meteen vragen stellen over lastechniek of een lasopleiding. Als je al wat ervaring hebt opgebouwd als lasser kun je ook op de knop vacatures klikken. Dan zie je meteen een overzicht van vacatures voor lassers bij jou in de buurt. Het gaat om vacatures en BBL trajecten voor lassers door heel Nederland overigens. Zo heb je meteen een goed totaaloverzicht voor jouw kansen als lasser op de arbeidsmarkt.