Elektromonteur worden vanaf 25 december 2022?

De elektrotechniek is de afgelopen jaren veel populairder geworden als studierichting. Dat is natuurlijk niet verwonderlijk want de elektrotechniek is onmisbaar voor verschillende andere technische sectoren. Denk hierbij ook aan de verduurzaming van Nederland. Zonder elektromonteurs zou de verduurzaming op een mislukking uitlopen. De elektrotechniek is namelijk een sector waarin ook zonnepanelen worden geplaatst en andere vormen van solarenergie. Ook het plaatsen van laadpalen kan niet zonder elektrotechnische kennis gebeuren evenals het aanbrengen van bedrading in nieuwe woningen en het vervangen van bedrading van oude woningen zodat de installatie gereviseerd kan worden. De elektrotechniek is een branche die ook geintegreerd is in de machinebouw. In de benaming mechatronica is elektronica samen met het woord mechanica samengevoegd. Elektronica en elektrotechniek zijn aan elkaar verbonden. Door de enorme brede toepassing van elektrotechniek is deze sector zeer populair geworden onder technische mensen,

Elektromonteur wordt je natuurlijk niet zomaar. Daar is kennis en ervaring voor nodig. Deze kennis en ervaring kun je aanleren tijdens een elektrotechnische opleiding. Het werken en leren wordt in de elektrotechniek steeds vaker aangewend om aankomende elektromonteurs te ontwikkelen. Hierbij kun je denken aan een BBL opleiding oftewel de beroepsbegeleidende leerweg. BBL is veel praktischer dan BOL (beroepsopleidende leerweg). Tijdens je BBL opleiding ben je gemiddeld 4 dagen per week aan de slag bij een erkend leerbedrijf de overige werkdag ben je op school om theorie en praktijk te leren die je later kunt toepassen. Hoe meer je weet hoe beter het is. Echter leer je veel werkzaamheden pas echt door het te doen. En natuurlijk te herhalen. Ervaren elektromonteurs kunnen jou in de praktijk ondersteunen bij dit leerproces. Daarnaast krijg je ook vanuit leidinggevenden en projectleiders veel kennis en informatie.

Wil je ook in aanmerking komen voor een BBL traject in de elektrotechniek? Klik dan op de knop BBL Technicum en zoek naar een BBL elektrotechniek mogelijkheid bij jou in de buurt. Gebruik hiervoor de zoekfunctie die is aangegeven op de website.