Lamborghini presenteert elektrische Terzo Millennio in 2017

Sportwagenproducent Lamborghini investeert ook in elektrische auto’s en doet dat geheel op haar eigen wijze met de presentatie van de supercar van de toekomst. Het bedrijf heeft een futuristisch model gepresenteerd. Dit model draagt de naam Terzo Millennio en is elektrisch aangedreven. De Terzo Millennio is ontwikkeld in samenwerking met het Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Lamborghini Terzo Millennio
De Terzo Millennio wordt aangedreven door een vier elektromotoren. Deze elektromotoren zijn verwerkt in de wielen van het voertuig. Dit zorgt er voor dat er meer ruimte ontstaat om het koetswerk te ontwerpen. Hierdoor kunnen de ontwerpers volgens Lamborghini ook de stroomlijn van de auto te verbeteren.

Supercondensator
Er wordt ook gebruik gemaakt van een energie-opslagtechniek. Dit wordt gedaan doormiddel van een zogenaamde supercondensator. Deze supercondensator zorgt er voor dat er een hogere energiedichtheid gerealiseerd kan worden. Condensators zorgen er ook voor dat elektrische energie wordt verzameld en snel wordt afgegeven. Dat zorgt er voor dat de sportwagen in korte tijd over zeer veel elektrisch vermogen kan beschikken.

Geen lithium ion-accu
De supercondensator is slechts een voorbeeld van vernieuwende technologie. Er is meer technologie aanwezig in de supercar. Dat moet ook wel want deze voertuigen krijgen het zwaar te verduren. Door bijvoorbeeld recuperatief remmen ontstaan pieken in de energieaanvoer. De energie die hierbij vrijkomt wordt echter opgevangen en wordt direct opgeslagen. Dat zorgt ook voor een temperatuurstijging. Een gewone lithium ion-accu zou dan echter een korte levensduur hebben. Maar Lamborghini schijnt hiervoor een oplossing te hebben gevonden. De lithium ion-accu’s gaan overigens in kwaliteit achteruit door veelvuldig laden en energie afgeven. De techniek van Lamborghini zou dit probleem niet hebben.