Tesla presenteert elektrische vrachtwagen op vrijdag 17 november 2017

Tesla heeft vrijdag 17 november 2017 in Californië een prototype van een elektrische vrachtwagen gepresenteerd. Elon Musk de eigenaar en oprichter van Tesla heeft zelf het prototype van de vrachtwagen getoond aan het publiek. Dit deed hij door een grote vliegtuighangar vol publiek binnen te rijden. De vrachtwagen van Tesla heeft de naam Tesla Semi en zal naar verwachting in 2019 in productie worden genomen aldus Tesla.

Technische gegevens elektrische vrachtwagen
Tesla hoopt met de elektrische vrachtwagen een nieuwe stap te zetten in de transportwereld. De economie moet af van de fossiele brandstoffen die hoofdzakelijk worden gebruikt voor de meeste transportmiddelen. De vrachtwagen van Tesla heeft een bereik van 800 kilometer oftewel 500 mijl  bij een maximale belading. De elektrische vrachtwagen kan in dertig minuten tijd worden opgeladen en heeft dan voldoende elektrisch vermogen om 600 kilometer te rijden. Tijdens het uitlanden van de vrachtwagen kan de vrachtwagen worden opgeladen. Dat scheelt tijd en is effectief. Volgens Elon Musk moet de elektrische vrachtwagen de vervuilende dieselvrachtwagens vervangen.

Zelfrijdende vrachtwagen?
De elektrische vrachtwagen is niet volledig zelfrijdend in plaats daarvan heeft de vrachtwagen een semi-autonoom besturingssysteem. Dit zorgt er voor dat de vrachtwagen vanzelf in haar rijbaan blijft. Verder kan de vrachtwagen zonder menselijk ingrijpen van baan verwisselen. De aandrijving van de vrachtwagen kan volgens Elon Musk 1,5 miljoen kilometer afleggen. Het is echter nog niet duidelijk hoeveel geld de Tesla Semi moet gaan kosten.