BMW verwacht hogere winst in 2017

Autoproducent BMW denkt in 2017 een hogere winst te kunnen behalen. In het derde kwartaal viel de winst wel iets tegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016. De Duitse auto- en motorenmaker geeft aan dat de winst tegenviel vanwege de investeringen die het bedrijf doet in de elektrische automodellen die het bedrijf ontwikkeld.

In 2025 zou BMW twaalf elektrische automodellen op de markt hebben. Daarnaast wil het bedrijf ook dertien hybride modellen op de markt hebben. In het derde kwartaal leverde BMW meer auto’s van haar eigen naar en werden ook meer auto’s van het merk Mini geleverd. Er werden echter minder auto’s van het merk Rolls Royce verkocht. In totaal werd door het autoconcern 1,2 procent meer auto’s verkocht. De productie werd echter met 3,5 procent opgevoerd. Verder maakte het bedrijf ongeveer dertig procent meer motoren.

BMW behaalde een omzet van 23,4 miljard euro in het derde kwartaal van 2017. Dit is vergelijkbaar met de omzet in het derde kwartaal van 2016. Het bedrijf zag haar operationele winst dalen naar ongeveer 2,3 miljard euro. Over heel 2017 zijn de verwachtingen ven BMW positief. Het bedrijf verwacht namelijk een behoorlijk groei in haar operationele winst. Dit is een positief bericht want eerder had BMW het nog over een ”lichte” toename. Het bedrijf heeft haar verwachtingen met betrekking tot de omzet wel naar beneden toe bijgesteld van een ”stevige” toename naar een ”lichte” toename. BMW-topman Harald Krüger denkt op het gebied van omzet en winst een record te kunnen behalen met het bedrijf.