Ferrari verwacht hogere winst in 2016

Sportwagenfabrikant Ferrari heeft een goed derde kwartaal gedraaid in 2016. In dit kwartaal nam de verkoop van het bedrijf toe en ging de winst omhoog. Door dit positieve resultaat ziet het Italiaanse bedrijf voldoende reden om haar winstverwachting voor heel 2016 te verhogen. Dit maakte het bedrijf maandag zeven november bekend.

In totaal werden door Ferrari in het derde kwartaal 1978 auto’s verkocht. Dit waren 29 auto’s meer dan in hetzelfde kwartaal in 2015. Dat is een verhoging van de verkoop van 1,5 procent. Dat is voor Ferrari een opvallende stijging. Iets anders dat opvallend is zijn de auto’s die verkocht werden. Met name de duurdere varianten van Ferrari werden veel verkocht? Dit zorgde voor een nog sterkere omzetstijging. De omzet nam toe met 8 procent. De totale omzet kwam uit op 783 miljoen euro. Daarvan bleef 113 miljoen euro aan winst over. Dit is ongeveer een vijfde meer dan in het derde kwartaal van 2015.

De totale verkoop over 2016 wordt door Ferrari geschat op ongeveer achtduizend sportwagens. Deze verkoop is goed voor circa 3 miljard euro aan omzet. Het bedrijfsresultaat zal dan exclusief eenmalige posten naar verwachting uitkomen op 850 miljoen euro. Eerder had Ferrari de verwachting uitgesproken van 800 miljoen euro over 2016.