Lamborghini roept auto’s terug in 2017 vanwege brandgevaar

Lamborghini is een Italiaanse autobouwer van supersnelle sportauto’s. Het merk behoort tot de exclusieve automerken van de wereld en maar weinig mensen kun een dergelijke luxe auto veroorloven. Het spreekt voor zich dat een automerk van deze kwaliteit er alles aan moet doen om haar naam hoog te houden. Lamborghini is dan ook bijna nooit negatief in het nieuws. Op dit moment ontkomt het merk er echter niet aan.

Brandgevaar

Lamborghini roept namelijk duizenden wagens terug vanwege brandgevaar. Dit is een voorzorgsmaatregel. Alleen in uitzonderlijke situaties kan benzine in de uitlaat van de auto’s terechtkomen en daar vlam vatten. Een woordvoerder van Lamborghini maakte dit bericht in Nederland bekend, Het automerk produceert exclusieve auto’s en daarom worden er niet veel van gemaakt. Dit zorgt er ook voor dat de terugroepactie niet omvangrijk is.

6000

Wereldwijd worden een kleine zesduizend auto’s van Lamborghini onderzocht, daarvoor worden ze teruggeroepen naar de garage. Het grootste deel van de wagens die worden teruggeroepen zijn van het type Aventador. Daarnaast worden er ook een aantal Lamborghini Venenos teruggeroepen. Deze Lamborghini’s zijn zeer zeldzaam en kosten zo’n 4 miljoen euro. Het defect is bekend maar er zijn nog geen meldingen gemaakt van ongelukken ten gevolge van het defect.

Nederland

Lamborghini-rijders zullen hun sportwagen een dag of twee beschikbaar moeten stellen voor een onderzoek naar het brandstofsysteem. In Nederland zullen in totaal ongeveer twintig sportwagens naar de garage moeten. Het gaat om auto’s die tussen 2012 en dit jaar geproduceerd zijn.