Lamborghini gaat speciale serie auto’s bouwen voor Japanse markt in 2017

Lamborghini viert in 2017 het 50-jarig bestaan van haar activiteiten in Japan. Het luxe sportwagenmerk wil hier aandacht aan besteden door een aantal speciale modellen op de Japanse automarkt te introduceren. Aan de vooravond van de Tokyo Motor Show heeft Lamborghini een nieuw Aventador S Roadster getoond. Dit is de eerste van de in totaal vijf nieuwe modellen die op de Japanse markt zullen worden aangeboden.

De Aventador S Roadster 50th Anniversary Japan is de benaming van deze bijzondere serie luxe sportwagens. Deze auto’s zijn gebaseerd op de vijf elementen. Per element zal Lamborghini een Roadster uitbrengen. Het eerste element dat Lamborghini in een Aventador S Roadster 50th Anniversary heeft verwerkt is het element water. Deze Lamborghini kan herkend worden aan de unieke blauw-zwarte lakkleur. Volgens de fabrikant zijn er 170 manuren besteed aan de lak. Daarnaast komt de kleur ook terug in de stiksels in het interieur.

Dit interieur is ook voorzien van een speciaal hexagonaal cabon plaatje. Daarop staat het Japanse teken voor het element water. Lamborghini ziet in Japan een belangrijke markt. Voor het luxe sportwagenmerk is Japan inmiddels de tweede markt geworden. Dit zei Stefano Domenicali de CEO van Lamborghini. Hij was ook bij de onthulling van de eerste Aventador S Roadster 50th Anniversary aanwezig. In Japan heeft Lamborghini in totaal acht showrooms ondergebracht.