Kies techniek! Vanaf april 2024

De techniek is een hele interessante sector om een loopbaan in te starten in 2024. Niet alleen zijn er veel banen in de techniek ook de diversiteit aan functies is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Veel mensen hebben een bepaald beeld van de techniek gekregen de afgelopen jaren. Vroeger werd de technische sector vooral gezien als een traditionele sector waarin veel zwaar werk vertegenwoordigd is. Inmiddels is dit beeld aan het veranderen. De techniek speelt namelijk een grote rol in de verduurzaming van Nederland en is tevens de sector die er voor zorgt dat veel processen en systemen geautomatiseerd verlopen. Of het nu gaat om zonnepanelen of om elektrische auto’s, zonder techniek is bijna niets meer mogelijk.

Je hebt de keuze

Als je dus in de techniek aan de slag wilt gaan heb je keuze. Helemaal nu de techniek tekort heeft aan personeel. Veel technische bedrijven staan te springen om nieuwe instroom. Ook mensen met interesse in de techniek zonder ervaring kunnen rekenen op de aandacht van bedrijven. Doormiddel van omscholing, bijscholing en complete BBL trajecten kunnen mensen zich ontwikkelen tot een technisch specialist. Dat is lang niet altijd in een werkplaats. Op kantoor wordt namelijk ook veel personeel gevraagd met technisch inzicht.

Mogelijkheden

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden dan kun je op deze website meer informatie vinden over de techniek. Ook kun je langs gaan bij een technische school of in je kennissenkring mensen vragen die een technisch beroep uitoefenen. Zo kun je een goed beeld vormen over de techniek zodat je voor jezelf de keuze kunt maken welke technische sector en welk technisch beroep het beste bij je past.