Ben je BOA en zoek je ander werk in 2021? Kies voor de techniek

Ben jij een boa oftewel een buitengewoon opsporingsambtenaar en ben je op zoek naar een andere loopbaan? De techniek heeft volop kansen voor jou! De huidige ontwikkelingen in Nederland vragen veel van boa’s. De werkdruk neemt toe en de verantwoordelijkheden ook. Er komen door de coronacrisis steeds meer verantwoordelijkheden bij. Waar boa’s in eerste instantie vooral ingezet werden ter bevordering van de veiligheid en de leefbaarheid van wijken, dorpen en steden worden boa’s tegenwoordig steeds vaker ingezet ter controle van de burgers.

Een keuze voor een nieuwe loopbaan

Nu de protesten op bepaalde controles toenemen en de ontevredenheid onder de bevolking toeneemt met betrekking tot bepaald overheidsbeleid moeten ook de uitvoerders van dit overheidsbeleid keuzes maken. Je kunt als boa jezelf de vraag stellen of je achter jouw taak en functie kunt staan nu deze zo veranderd is. Bovendien is er in de maatschappij een groot probleem waar jij een oplossing voor kunt vormen namelijk: het tekort aan technisch personeel.

Vacatures voor technisch personeel

In 2021 is een groot tekort aan technisch personeel op de arbeidsmarkt. De vacatures voor installatiemonteurs, elektromonteurs, lassers, machinebouwers en onderhoudsmonteurs nemen aanzienlijk toe op vacaturebanken. In eerste instantie zochten veel bedrijven vooral naar ervaren technisch personeel. Inmiddels staan veel bedrijven echter ook open voor aankomende vakkrachten met weinig of geen ervaring in de techniek. De belangrijkste voorwaarde die veel bedrijven stellen is een aantoonbare motivatie om in een bepaalde technische functie aan de slag te gaan.

Ga aan de slag in de techniek

Heb jij altijd al een baan in de techniek gewild? Zou jij graag een verantwoordelijke functie willen uitoefenen en met je handen willen werken? Een echte techneut willen worden met de zekerheid dat er volop vacatures beschikbaar zijn? Dan is 2021 een geschikt moment om de overstap te maken. Reageer op technische vacatures voor instromers, BBL-vacatures of kom eens langs bij een technisch uitzendbureau of detacheringsbureau om te vragen naar je mogelijkheden. Voor boa’s die gewend zijn om verantwoordelijkheid te dragen en gewend zijn om zich in te zetten voor de maatschappij zijn er volop kansen in de techniek.